Hela min facebook skriker och är besvikna på Rihanna som ställt in konserten i Malmö ikväll. Och när jag säger det menar jag verkligen vart enda kotte! Tur man inte var där :)

Godnatt /Olivera

Efter veckohandling och min egnengjorda ruggigt goda lasagne så är det dags för mig att kolla klart på tv. Sen är det sova en godnatts sömn för en ny vecka med jobb väntar.

Imorgon är det Malins tur att bli fin i håret! Slingor ska det blir. Självklart kommer det upp bilder :)

Sov jättegott nu!
Puss / Olivera
I helgen köpte jag mig ett par skor. Tanken var att ha dom på jobbet, ett par sköna klackskor så att man undviker jobbiga skoskav. Det blev ett par 39 då jag har problem med breda fötter. Vad inser jag när jag kommer hem.. jo dom glappar ju klart i hälen, att öka tempot blir en utmaning, näst intill omöjligt.

Supertipset om jag får säga det själv!

Jag har nu löst problemet med lite bomull längst fam i tåspetsen!
Supersmart ide, då jag nu slipper lämna tillbaka skorna.



kilklacksko
i mockaimitation från H&M
Platå på 3cm och klack på 8,5cm. S
Superlätta att gå i och sitter riktigt snyggt på foten.
Ni har väl inte glömt utlottningen vi håller på med här?
För att läsa mer om produkterna klicka här.

image description

Det enda du behöver göra är att lägga en motivering om varför just du ska vinna dessa produkter. På torsdag publicerar vi vinnaren här på bloggen! Så då måste du hålla utkik. Och i bästa fall om vi får ta på dig skickar vi det samma dag!
Så vad väntar ni på? :)
Ingen har väl missat att jag vart på ansiktsbehandling idag?
Det var hur skönt som helst och känner mig len som en bebisrumpa i ansiktet. Det behövdes verkligen. Min hy var i obalans! Jessica som jag går till använder sig av ett märke som heter éminience och är ett märke som bara använder sig av naturliga ingredienser. Och alla luktade gott och var supersköna på huden!
Jag köpte med mig hem en ansiktsmask som är byggd på Hallon och blåbär som ska rengöra porerna ordentligt. Och det är en väldigt intressant produkt. Om man läser i innerhållsförteckningen innehåller den inget vatten (vad jag kan se) vilket gör den till en ren naturprodukt och därför är den väldigt dryg. Den funkar som frisörschampo, man ska tillsätta sitt eget vatten.
Därför ska man vara lite lätt fuktig i ansiktet eller på händerna när man applicerar denna mask. Så i längden kommer den hålla väldigt länge! Plus att den luktar hur gott som helst. Jag som älskar hallon!

Ska bli jättespännande. En-två gånger i veckan jag använda den. Mer kritik kommer snart! :)


Ca pris 450:-

Vi två var och lunchade precis! Så jäkla gott :)

Helgen har varit underbar!
Familjen var på besök i helgen och man känner ju att batterierna är laddade fram till Jul, men det är klart alltid lika jobbigt när dom åker. Jag hade en stor klump i magen i söndags när jag stängde dörren bakom mig och skulle vandra till tåget. Det kändes då helt okej när Olivera mötte mig på stationen, 5 timmars jobb gick då snabbt. att färga hennes långa hår tog sin tid men ack så bra det blev!

Måste bara berätta för er om månadens bästa inköp!
Jag har letat som en galning efter en bra fuktkräm som verkligen ge fukt och inte bara innehåller en massa vatten, ni ska veta att jag tror jag hittat den.

Estee Lauder - Hydrationist Maximum Moisture Creme
Att ha en bra fuktkräm är vad jag har hört på många håll nyckeln till en bra hy.
En bra fuktkräm förhindrar påsar under ögonen och förebygger olderdom (rynkor).

Den här fuktkrämen har fått många bra recentioner och passar torr till normal hy.
Jag har använt den ca en vecka och ångrar inte en sekund att jag köpte den!

Hos Jessica i PUB huset ska jag gå på ansiktsbehandling och vaxning av ben. Underbart!

Nu ska jag säga godnatt till er!
Vill utdela en stor puss till er här på blogg.se och ja, alla som kommer in och kikar hos oss! Imorgon väntar en dag med ansiktsbenadling och vaxning av ben. Det ska bli hur skönt som helst! Och det är verkligen välbehövligt.
Är hur som helst väldigt nöjd med denna dagen. Så nu, en härlig natts sömn med manligt sällskap!

/Olivera
Ringde precis på några söta killar halloweenutklädda.
Jag öppnade inte dörren, dels för att dom var så läskigt utklädda och dels för att jag inte hade något godis hemma. Jag åt ju upp allt till frukost.
Känner mig väldigt hemsk faktiskt. Stackars pojkar...

/Olivera
Stack till Kista efter besöket hos frissan och handlade på H&M. Kände att det var precis vad jag behövde!
(Ursäkta dom suddiga bilderna! Min  vanliga kamera vill inte komma överrens med mig!)


Skorta 149:-, Öronhänge 49,50:-


Linne 49,50:-


Halsband 99:-


Stickad tröja 249:-


Halsband 79,50:-


Öronhänge 19,50:-

Det var så jäkla välbehövligt! Ni anar inte. Har ju stått emot shopping i en månad nu eftersom förra månaden var så dyr med tanke på att vi köpte lägenheten. 
Underbart! BLir alltid lika glad ju! :)
Blir så glad när jag får en ny fräsch färg! Och denna gången blev det lite koppar. Inte rött alltså! Så enligt mig är det inte alls som sist när jag var rödhårig.


Före. Utväxt, sneklipp (var och klippte lite själv) och slitet hår. Inte gjort något sen sommaren!



Mellan. Vi la folieslingor hyfsat tätt och klippt topparna! Här är det väldigt guldigt men det är bra pigment att ha när man ska bli kopprig!


Efter! Botten: 20ml 6N+20ml 8CC+40ml 7C 
Längder: 55ml 7C+20 ml 8CC
Färg: Matrix So.Color Beauty

Jättenöjd! Trivs så bra i varma färger! :)
Vad tycker ni? :)

Jag blev så jäkla nöjd! Koppar blev det denna gången, hallelujah för förändring! Är helt lycklig!

Synd inte så mycket på bilden men jag lägger upp före och efter sen. Ska ta en bättre efterbild hemma :)

Mot kista nu för shopping med love! :)

Sitter hos min frisör Malin! Så mysigt vi har! Ni får se före och efterbildar sen :)

Ärligt talat har jag inget att uppdatera om. Jag och love åt Kinabuffe efter jobbet och nu har vi hyrt filmer och ska äta godis! Trassel, zombieland och invictus hyrde vi. Lite av varje med andra ord :)

Ha en fortsatt trevlig kväll :)

Hej på er!

Känner doften av helg nu. 7 timmar kvar tills mina Spa dagar börjar skulle jag vilja påstå! Det ska bli så himla skönt att bara få åka runt och göra massa mysiga behandlinagr!

Imorgon ska jag äntligen färga håret och klippa mig. Är i desperat behov av att göra något med håret! Det blir nog en ganska stor förändring skulle jag tro. Har fallit tillbaka tilll varma, koppriga, röda toner. Trivdes så bra rött/kopprigt då när jag var rödhårig. Men denna gången blir det nog slingor och sen färga in med lite koppar. Ja ni får ju se imorgon som sagt. Har en dag på mig att bestämma mig!

Ikväll.. Ja det är ju hem efter jobbet. Jag hoppas innerligt på kinamat. Det hade varit så gott!Men vi får se. Eller så vill jag bara hitta på något mysigt. Det är vad jag är på humör för. MYS!

Ska snart ta och öppna. Det får bli lite skriveri sen :)

/Olivera

E har After Work. Jag kör på oc ikväll! Fan vad underbart! Säsong 4. Najs :)

Just det, det är v.44 och nästa vecka v.45. Alla skolbarn börjar få höstlov. Det är inte okej, jag vill också ha höstlov. Eller egentligen bara mest lov några gånger om året.
Glidare..

Ja vem har egentligen missat att Versace ska designa för H&M? Ingen antagligen.
Iallafall den 17 november lanseras kollektionen och jag tar tillfället i akt att presentera mina egna favoriter. Om plånboken tillåter och man faktiskt har turen att få tag i något av dessa plaggen kommer jag köpa det. Men tror modeeliten redan slagit ut varandra runt 10.30-tiden.



Jacka 2499:-



Jacka 599:-



Leggings 299:-



Klänning 1999:-




Topp 599:-



/Olivera
Lite sleten idag efter After worken, men det går!
Jag och Malin har tvättat håret på varandra så vi är som nya människor. Skönt!
Snart är det lunch för min del, vilket ska bli väldigt gott!

Ja vilken kväll det var igår. Ska jag gå igenom lite?

Jag och Malin mötte upp våra galleriakollegor och började kvällen på Tures! Specialpriser för personal, det gillas! Det blev både det ena och det andra och jag lärde mig att absint är lagligt i Sverige. Det trodde jag faktiskt inte! Dock inget jag gav mig på, drog snabbt slutsatsen att det antagligen är som tequila, livsfarligt!
Vidare mot Vapiano, sällskapet var hungriga medans jag, Malin och Malin2 drack Very Berry eftersom det är vår favoritsmoothie på Naked Juice Bar. Men vi kom fram till att smootien är godare!
Till hotel på norrmalmstorg (heter något med nobel?) och skilla i ett rum med jättehögt i tak. Det var också lite av en svindlande känsla..
Efter det var tanken Riche men jag och Malin gick bara in sen orkade vi inte med att det var så sjukt mycket folk så vi började dra oss hemåt. Mycket klokt!
Ja vilken kväll!

Förresten, Söta förklaringar till goodiebagsen! Fortsätt så!
Alla har chans att vinna den!

Nu ska jag börja gå på lunch, kommer lite mer inlägg sen!

 

Olivera fixat Hollywood-svallet till kvällens After Work!

Detta är vår överraskning! En goodiebag!
Vi kommer med jämna mellanrum har lite utlottningar av produkter.
Det enda du behöver göra är att lägga en kommentar om varför just du ska få dessa produkter!


 

Du kommer få:
Extra intense condiotioner. Ett väldigt vårande balsam som tar ner frissighet och ger otrolig glans! Funkar bra som inpackning då den är extremt vårande innan den stänger igen stråna.
Blow down lite lotion som du ska ta i handdukstorkat hår som leave-in och fönar du i den får du en underbar slät yta.
Serum sigillante som är ett silkserum som sluter klyvna hårtoppar och ger en otrolig glans!

Viktigt att tänka på är att du inte ska vara rädd för att det ska bli glansigt och lent. Det är inga direkt volymprodukter men inte heller nertyngande. Kanonprodukter!


Torsdag nästa vecka är utlottningen avslutad och vi kommer dra en vinnare som kommer publiceras här! Vi kommer också skicka produkterna samma dag.

Lycka till!

 

 

Det känns som det är fredag idag, vilket känns lite kul men samtidigt jobbigt. Det är kanske ändå inte så kul att vara en dag före alla andra..

Det har varit väldigt mycket dom senaste dagarna på jobbet men det belönas med After Work ikväll här på sture. Det ska bli jättekul! självklart kommer vi uppdatera! :)

Så håll utkik. Även efter överraskningen som kommer lite senare idag! :)

Vi hörs sen!
- MatrixPeter! (säljaren) Han har räddat både mina och Malins julklappar! :)
- Att det belv så mycket pengar över efter jag betalat räkningarna! Surprise!
- Mitt sockersug är helt borta. Inte för att jag ens försökte få bort det..
- Att jag snart ska få börja använda min vinterjacka! Yippie!
- Mitt underbara jobb!
- Tidigar morgonar.
- Höstrusket.
Väldigt lite minus, väldigt mycket plus!
Jag är nog mer positiv än vad jag tror! Så ska det vara! :)

Imorgon ska vi avslöja en liten överraskning. Hoppas ni är med oss! ;)
Denna veckan har vi fått Matrix nya design till salongen. Därför vill vi uppmärksamma deras Amplify schampo och balsam! Matrix har två olika serier. Deras vårdande Biolage sen har dom Total Results-serien där detta schampo och balsam ingår.

Skillnaden på derssa två serier är mest att Biolage är mer vårdande även om det är ett volym schampo så ger det lite mer vård än volym. Total Results hör man nästan på namnet vad det är för något, det ger resultat direkt!


Ca pris Schampo 129:- och balsam 129:-


Så vad väntar ni på. Get high!


Verkligen på tiden att åka hemmåt skogarna! Bokade igår efter att ha fått lite ledigt från jobbet och fått lönen. Det ska bli så himla härligt. Har inte varit hemma sen midsommar.. Det är på tok för länge!
Börjar låta lite som Maria Montazami. Har helt plötsligt fått något jäkla begär av att ha grejs på läpparna hela tiden. Det började med att jag var torr, nu kan jag inte sluta!


 

Lip plump x-treme från Make Up Store. Kommer ihåg att den var dyr men den är riktigt bra + smakar gott!

Läppstift som är beige och som jag köpte för säkert ett och ett halft år sen. Som ni ser så är det nästan slut! Det har haft en offperiod men nu hittade det tillbaka till mig!

Och det bästa är att torrheten är borta! Väck!

 



Igår var jag ledig och var mest inne hela dagen och storstädade. Gjorde kyckling och curry till mig och sambo.
Klockan 7 igår bestämde vi för att se en film och åkte till Kista för Jägarna 2. Bra film men ganska uppenbart från början om vilken som var skurken. Vi var ensama på bion och såg den sista filmen för kvällen, mysigt var det iaf.

ska snart ta tåget in till sture, ska köpa mig en fuktkräm innan jag ska fixa naglarna och börja jobba.
vi hörs senare!
kram
Egentligen vill jag bara uttrycka min glädje över att jag jobbar med dom personerna jag jobbar med idag! Att ha chefer och medarbetare som är glada, positiva och fulla av energi gör mig till en bättre frisör! Att ha en bra chef är A&O enligt mig. Det är inte på alla salonger man får det som anställd och jag är så glad att jag hamnat där jag har idag!

En bra arbetsgivare:
- Lyssnar på vad du än har att säga.
- Är som ett bollplank. Att förväxla idér är superviktigt!
- Ger en beröm för saker man gjort bra.
- Visar uppskattning och du känner att du gör ditt jobb bra och att det du gör inte kan ersättas av vem som helst.
- Man är även till viss del vänner och har förtroende för varandra.
- Du ska känna dig GRYM på jobbet. Helt enkelt.

(Gammal bild från praktiken i trean!) :)
Är i stort behov av blusar och skjortor har jag kommit fram till. Lönen har trillat ner i plånboken så det underlättar ju en del! Ska ta mig en shoppingrunda i stan någon dag för Zara här i sture hade inga fina :( Är ute efter något sånthär..


Zara 559.-


Zara 399.-

Så jäkla fint!

Ibland hatar jag att åka pendeltåg. Förseningar gör att jag kan komma sent till jobbet! Jag går alltid i god tid till pendeln sen får man ändå stå och vänta. Men det som är jobbigast av allt är att det redan börjat bli förseningar. Det är ju inte ens snö ute! Det är bara oktober!



Har en stor kärlek till web cam.
En väldigt sömnig dag för min del. Jag skrev ju om att jag antagligen kommer göra mer än vad jag var förväntat mig. Men så blev det inte. Jag har mest legat och kollat på OC idag. Kände att jag behöve få falla in i den perfekta världen där pengar och kärlek varvas med i-landsproblem.
Men vad kan jag säga? Förutom min passion till Lars Winnerbäck har jag även ett hopplöst begär av att kolla på OC och bara för en stund få vara med i den fina världen. Det är så enkla problem och inte behöver man jobba. Pappa betalar. Ibland, men bara ibland vill jag också ha det så. Så ja, ytligheten kryper även i mig.

Summer (längt till vänster i knät på den snyggaste killen ever!) är definitivt snyggast. Om ni frågar mig!

Biffar och makaroner :) fyfasen vad gott det ska bli! :)

Vi känner ju alla till Kosta bodas vackra skålar, något vi inte ser så ofta är deras skulpturer.
Jag är helt såld på dessa! Jag kan känna av lyxen där hemma, GE MIG!

Nagellack skulpturen. 899:- Den hittar ni här http://royaldesign.se

Ljuslyktan som du ser sculpturerad som en diamantring. 499:- SKITSNYGG!
Den hittar ni här http://royaldesign.se

Är ledig idag eftersom det är en del av min helg. Dock är jag ändå uppe för ska ut till Märsta (för sista gången!) och kvittera ut mina nycklar så jag inte längre har ansvar för det. Det kommer kännas jävligt skönt!

Sen hade jag egentligen planerat att åka hem, kolla tv, vika tvätt. Men det känns lite lite att göra en ledig dag... Om jag känner mig själv rätt så kommer jag göra lite för mycket ändå! :)

Var inne på http://lindablom.se/ och såg denna videon.
Det är en hård värld nyutbildade frisörer går till mötes när dom inte kan ta sitt gesällbrev eftersom dom måste jobba 3000 timmar innan dom får ta sitt gesällbrev.
Det resulterar i jättedåliga löner för samma jobb som en med gesällbrev utför.
Och en fråga som dom även i reportaget tar upp är hur man ska kunna försörja sig.. Ja, dom har inget bra svar..



Jag själv är väldigt glad att jag kunde ta min gesäll i samband med skolan. Så när jag tog studenten hade jag även tagit mitt gesällbrev och kan därmed också få lön efter det.

Man ska verkligen tänka ut om man brinner för detta. För det är en lång och hård väg man måste gå och jobbiga villkor. Det utbildas för många frisörer och därför ändras saker och ting. Man kan säga att det idag tar 6 år att bli en färdigutbildad frisör. Det är på något sätt bra, men villkoren är på tok för hårda.

Tackar en än gång mig själv att jag tog tag i mitt liv och tog gesällen när jag kunde och hade chansen. Tack vare det har jag kunnat få de jobb jag vill ha och även kunna kräva betalt.
Hamnade i skohimmelen en stund.
Klicka här om du också vill komma till himmelen en stund!

Känner på mig att något av dessa paren kommer klickas hem när lönen kommer. Dollarn är låg nu ju, så därför är priserna väldigt bra! :)
Hönni, om ni bara visste vad jag hållt på med olika saker idag. Därför har det dröjt lite med uppdateringen.
Vaknade iof ganska sent idag, men ska säga det att det var väldigt skönt att få sova ut. Sen har jag gjort saker jag egentligen skulle gjort imorgon såsom städa och tvätta. Har även hunnit handla och koppla in det trådlösa bredbandet! Ibland så är jag nog lite av en superkvinna!
Fortsättningvis kommer dagen se ut såhär på ett ungefär. Jag har gjort en aburgineröra som står på kylning, så det ska jag äta till kvällsmat! Sen ska jag och love fortsätta kolla på Sagan om Ringen och äta chips!
Legolas är sjuukt snygg! Eller ja Orlando Bloom då. Han var snygg som en alv så han fick göra sin debut här. Ja, här i denna filmen är han ju ett riktigt babyface. Idag är han väl not so much!

Är så mycket för lördagsmys! Och jag har världens bästa love! Jag glömde min påse godis på hemmakväll, han sprang precis och ska hämta den. Dör inombords! Man vinner en kvinnas hjärta genom godis!

Förövrigt ska vi äta kina och massa annat gott så kaloriöverskott it is! Men hur gott är det inte? :)

Önskar er en trevlig lördag!

Igår fick jag lite produkter från L´anza! Glömde skriva det, tog fredagsmys istället. Men då kan jag även ge en kommentar hur det känns såhär 12h senare.



Iallafall så fick jag:
Moisture Schampo
Hair Repair Reconstructor
Nourishing Conditioner


Hade en riktigt L´anza kväll igår!
Schamponerade två gånger med Moisture Schampo, hanndukstorkar håret och lägger i Reconstructor och låter ligga i ca 5 minuter.  Sköljer noga och avslutar med Nourishing Conditioner.
Kom ur duschen la i en klick Trauma Treatment och Smoother Straightening balm.

Såhär när jag kom ur duschen kändes det riktigt bra. Balsamet gjorde så jag kunde reda ut det ordentligt vilket är ett stort plus! Och 12h senare så är mitt hår rejält återfuktat vilket är kanon för min del.

Dessa produkter jag fick ingår i Lanzas serie som var den första som dom kom ut med. En sjukt underskattad serie måste jag säga! Dom är bättre än dom nya tycker jag personligen! Så jag rekommenderar dom starkt. Finns såklart inte bara för fukt, utan även volym och reparerande eller för hårbottenproblem.

Pris för respektive produkt
Moisture Schampo 169:-
Hair Repair Reconstructor 169:-
Nourishing Conditioner
169:-

Helt klart ett överkomligt pris tycker jag!

Godmorgon alla pigga läsare!
Är på väg till jobbet som vanligt på lördagar. Min sista dag för denna veckan, sen är jag ledig sön-mån. Måste åka buss sen tunnelbana pga tåget, det känns just nu som det jobbigaste i världen!

Som sagt, lördagar är ganska sköna dagar att jobba. Man slutar 17.00 sen när jag kommer hem ikväll väntar kinamat och sushi på mig! Riktig lycka! Sen ska jag och E ta tag och kolla på alla Sagan om ringen! Längesen nu så det ska bli kul :) skönt med lite lugn helg. Förra blev ganska stojig. Och fyfasen vad jag ska sova i helgen med :)

Vad ska ni göra för kul? :)

Gud så snyggt det är! Gjorde det i morse men glömde skriva det. Den blir bäst om man kollar på "Nanny" och är morgontrött. Sen att tänka på är att göra den rättså hård sen dra isär den så den blir lös!

Fasen vad fint!

Ska snart sluta min andra rond av jobb idag. Blev en liten sväng förbi PK huset också, ska bli riktigt skönt att sluta.
Tacos och gotte när man kommer hem, skönt med en så fin pojkvän.
Vi håller tummisarna på att resan hem går bra nu när tågen är avstängda, måste ta tunnelbana och buss.. En resa på 50 min ist för 20 är ganska jobbigt, bortskämd med resor har man blivit också!

Hörs ikväll / Malin



Alla krossade hjärtans dag

https://www.facebook.com/allakrossadehjartansdag?sk=app_155596141202179

Alla älskar alla hjärtans dag!
Men alla krossade hjärtans dag, en dag till för att bara egentligen mysa och kanske tycka lite synd om sig själv. Och såklart, äta choklad!

Malin är för söt. Hon har slutat jobba men sticker in huvudet och lämnar en mjölkchoklad till mig och min ensamhet. Vilken ängel!

 

Chillar på ett mysigt fik på nybrogatan och äter jättegod frukost med Malin! Bra start på en fredag! :)


Jesper Lapidus
Advokat och Författare av "Snabba Cash" syns även i programmet Efterlyst på tv 3.
vilken snygging, vilken snygging



Del två i frågor man ofta får som frisör. Igår tog jag upp varför det kostar så mycket att klippa sig. För att komma till det inlägget klicka här.



Först och främst ska man ta upp att koncentrationen i dom olika flaskorna varierar mycket. I ett frisörschampo ska du tillsätta ditt eget vatten igenom att ha håret väldigt blött när du ska lägga i schampot. I flaskorna i mataffären är halten vatten mycket högre, därav att det löddar så mycket bättre än frisörschampo. Frisörflaskan kommer därför hålla dig längre.

Frisörer är experter på hårprodukter. Därför har vi ingen mat i salongen. På ICA har inte personalen kunskap om vad du ska ha, därför kan du förlora mycket pengar pga felköp. Frisören ger dig rätt råd, har bredare sortiment och har bättre produktern kvalitetsmässigt.

En annan stor orsak till varför frisörprodukter är dyrare är för att frisörmärkena kan utveckla produkterna mer eftersom dom får in mer pengar på sina produkter. Pengarna du lägger på ett dyrare schampo går till forskning som gör att dom tar fram det absolut bästa från olika ingredienser.
Ska förklara nedan för att göra det enklare.

Ex. Bambu
ICAs märken tar hela bambun som ingrediens och tycker ner i flaskan med massor med vatten. Hela bambun är kanske inte bra för håret, men eftersom det är ett billigare schampo har man inte råd att plocka ut dom bästa delarna. Vilket resulterar i mycket onödiga utfyllingsingredienser.

Ett frisörmärke kan eftersom det tar högre priser plocka ut det viktiga från bambun, dom delar som verkligen är bra för håret. Då finns det plats för mer bra ingredienser såsom vitaminer, proteiner som är bra för håret.

Det är upp till dig. I längden tjänar du på bra lite dyrare produkter. Även i frisörmärken finns det lite mer budgetprodukter, eller inte varför inte hålla utkik efter kampanjer som många frisörer har?


Behöver du kanske en ny frisör? Eller behöver du nya produkter? Kom till oss på Head Spot och få ditt hår fixat och ladda upp med nya spännande produkter. Finns salonger över hela landet så hitta din närmaste salong här.
Vi finns för dig med duktiga frisörer och det bästa utbudet av produkter.

Vi som har denna bloggen håller till i Sturegallerian, Stockholm.

Välkommen!

Rockigt, enkelt, stilrent

 

Godmorgon!
Sitter på tåget på väg till jobbet, fick slänga mig in i tåget. Av någon anledning spelar det ingen roll när jag går upp för innan jag ska gå är det något som jag glömt eller kommer på att jag måste göra.

Idag kommer jag införa något kul här i bloggen så håll koll så kommer det komma ett inlägg till kvällen.
Det skulle vara kul om ni vill ge tips om det är något särskilt ni skulle vilja läsa om.

Dags att jobba.
Hörs ikväll!

Hur mår ni idag?
Även om jag var trött på morgonen så funkar det nu. Är nöjd med mitt hår och outfit för dagen. Yey!
Måste säga att det är så kul att så många har hittat hit på dom få dagar vi haft blogg.se.
Jag måste säga att jag blir inspirerad över era besök och vill ge er det bästa!
Önskemål?

Idag kommer många mumsiga inlägg. Men lite senare, har lite att göra just nu :)
En fortsatt trevlig förmiddag!
Jag tänkte ta upp två saker som kunder ofta frågar mig och som jag då kom att tänka på var värt att diskutera när jag läste denna artikel. Idag tar vi del ett, del två får ni imorgon! :)

"Man kan ställa sig frågan om man skulle lämna in sin bil till en verkstad som låg fem till åtta gånger lägre i pris än en märkesverkstad."

När man gick frisörskolan så pratade man mycket om detta med priser. Först och främst ska man vara stolt över sitt yrke och inse att man faktiskt utför ett hantverk. Sen ska man tänka på detta som heter ekonomi. För att göra det enkelt så ska man som frisör räkna att kunna få in 600kr/timmen för att man ska gå runt PLUS få en lön och det är där det ibland blir fel. Kunder är inte medveta om hur mycket skatter och hur mycket det finns att betala. Det är tyvärr inte bara en sax och en kam som man behöver. Tyvärr går inte dom där 300 kronorna, som kanske din klippning kostar, rakt ner i fickan.

Så med enkel matematik betyder det att det kan kosta 600kr att klippa sig om du får sitta där en timme. Men förhoppningsvis har du då fått en riktig huvudmassage, inpackning, teknisk korrekt klippning, proffsig föning/styling och en trevlig avslappnande stund.
Så om du får en klippning på 10 minuter skulle den kosta 100kr. Men du betalar 150. Egentligen är det ett överpris för 10minuters jobb. Det kan kanske vara värt att få bra valuta för dina minuter i frisörstolen. För ingen gör en bra klippning på 10 minuter. Tyvärr..

En bra salong går på utbildningar, inspirationskvällar och visnigar för att kunna ge dig något nytt, något kul, något att se fram emot när du kommer nästa gång. Det är för våra kunder vi gör detta och för att vi brinner för vårt yrke. En salong som detta exempel är en etablerat salong med fast kundkrets och bra rykte. En salong är ett företagande. Man måste tänka långsiktigt för att lyckas!

Det viktigaste är att du är nöjd med din salong och du känner att du får ut det du vill av ditt besök.
Kanske passar 10 minuter dig? Kanske 60 minuter eller 45minuter?
Idag fyller min inspiration, sen tonårstiden, 36 år. Och vilka 36 år.
Varje gång jag slår på hans musik (speciellt dom gamla låtarna) blir jag lamslagen av meningsuppbyggnad sammanvävd med melodin. Hur det kan bli en så klockren harmoni för öronen.
Spelar ingen roll vad som händer, kommer alltid tillbaka till denna musiken. Den icke massproducerade musiken. Musiken som inte ska tilltala alla.
Jag tackar dig för det.

Turnering med plattan Daugava 3/12-07

Två gånger har jag sett denna underbare artist. Om jag kunnat och haft råd hade jag velat gå på så många fler. Ska bli spännande när han ska ut på turné igen. Då ska jag verkligen dit. Det är på tiden.
Min lilla samling.

Lite favoritdelar från sånger. Det är värt att läsa. Jag lovar.

"Vi står tysta framför skälet, där sommaren tar slut 
Som tonårsbarn på hemväg efter gårdagens debut 
Nu skulle inget bli som förr, vi var i en annan division 
Vi kunde höra höstens mörka vatten brusa under bron 

Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej 
Och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig 

Och alldeles nyss fick jag lyssna till ditt skratt 
Och du berätta' att du saknar mig i natt, det gör jag med 
Det är så tyst nerifrån gatan som det aldrig annars är 
Det är som om natten här har sett allting och stilla sjunger med 

En elegi för alla sorger den där hösten handla om 
För en mor som sjukna in, för ett barn som aldrig kom 
För skuggan över gårn där aldrig solen lyste in 
För en ork som inte fanns, du sakna min, jag sakna din 

För en tystnad mellan väggarna som skar genom cement 
Två ögonpar i tomhet från september till advent 
För en man som gick till jobbet som om inget hade hänt 
För en kvinna som sa "allting är förstört, allt är bränt""

- Elegi. Bland dom första låtarna jag hörde. Ni förstår själva. Såld direkt.


22/8-08

"Jag känner en som sett mer än dom flesta
en som aldrig sett vad han har här
Han säger att han vart i helvetet och vänt
Jag tror en del av honom blev kvar där
nu står han utanför världen
Genomskådad och bitter
Han går dom tomma stegen
under fåglarnas glada kvitter"
- Dom tomma stegen

"Det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart
och när jag känner så då tänker jag på dig
Allt är så förgängligt allting kan briserna snart
men du är oförstörd för mig
du är oförstörd för mig

Men tiden har sin rätt att förändras där den går
och den är hos dig nu, hos dig och din vän
Jag ska aldrig mera lägga mig med huvudet mot ditt hår
och aldrig älska dig igen
aldrig älska dig igen"
- Hjärter dams sista sång

Nu har jag lite att göra. Ska ge er godbitarna sen :)

Gick förbi Eric Skoglund i sturegallerian och såg dessa. Trodde först det var ett par väldigt stora skor men såg ganska snabbt att det var någon form av skoöverdrag som heter galosher. Snyggt och praktiskt killar! :)

Pris 795:- på Eric Skoglund.

 

Håroljor!
Detta är en produkt som nu har blivit jättepopulär. För bara några år sen var detta produkter som alla förknippade med fett hår. Idag har nästan alla någon form av hårolja hemma.



Våra favoriter just nu är från Schwarzkopf BC Miracle Oil.
Dom har två olika sorter. Den ljusa är för lite finare hår och den mörka är för lite tjockare hår. Det går absolut jättebra att använda den som man själv tycker om oavsett vilket hår man har.

Olja har väldigt mycket vård och gott om bra vitaminer till håret. Viktigt är att olja inte ersätter den fukt och vård du får från schampo, inpackningar och balsam. Använd oljan i torrt eller blött hår (alla oljor har olika anvisningar) som en form leave-in. Den ger ett friskt, mjukt resultat och gör att topparna sluts en aning.
Idag är det onsdag så halva veckan har gått. Dock har både jag och Malin det lite tufft i slutet av veckan. Pendeltåget kommer vara inställt så därför måste vi ta buss-tunnelbana-tunnelbana. Det är lite jobbigt.

Vill påminna er om att vi är två tjejer som skriver i denna bloggen. Hoppas det inte är förvirrande. Bara att kolla längst ner på sidan så ser ni vem som skrivit det.

Oj, måste rusa. Måste öppna för dagen ju :) Vi hörs snart!
- Lanza säljaren idag var så snäll när han bara kom in och hälsade på. En liten present väntar för mig som ni får läsa om så fort den kommer!
- Dagen har varit trevligt med mycket kunder vilket har gjort att det gått väldigt fort.
- Dom hade makeover på Top Model!
- Konstant sug efter sushi.
- VÅRA LÄSARE!
- Mitt hår idag. Halleluja om det kunde vara såhär varje dag!



- Pendeltåget hem var försenat pga strömavbrott, fick också sitta i vagnen i mörker ett tag. Det var mest bara läskigt.
- Dagens regn.
- Min konstanta hunger.
- Konstant sug efter sushi.
- Tröttheten.


Ikväll blir det skönhetssömn tidigt. Ska kolla klart på topmodel, äta fil och kolla på något mer på tv innan jag går och lägger mig. För jag orkar faktiskt inte mer idag.
Imorgon är det en ny dag och då har vi en del att göra på jobbet. Kunder, möte och kvalitets-jobb-tid med Malin!
Puss på er!

Vilket väder vi har haft här i stockholm!
Vad kommer allt vatten ifrån, regn hela dagen.. Inte nog med det på min lediga dag som har spenderats framför tvn. 3 säsongen av true blood har räddat denna dagen till att bli en katastrof.
Nu sitter pojkvännen och styr över tvn, hockey såklart. Dagen får gärna ta slut. Jag är inget fan av hockey..

Denna bilden lägger jag mest in för Oliveras skull men också till alla True blood lovers!
Snyggaste Sookie.


Vintern är på ingång och jag hade behövt en varm vinterjacka då jag är ett vandrande isblock under vinterhalvåret.. Men har ju blivit en aning frälst av alla dessa kappor som säljs i butikerna, särskillt jackorna från zara. Kanske köper mig en kappa först och en enklara vinterjacka, jag menar, en kappa går ju alltid hem höst som vinter.
Lite inspiration från zara, vilken kappa skulle ni valt?
http://www.facebook.com/groups/281137198572553/
Klicka och visa ditt stöd.

Det är inte rätt att en 91-årig dement dam ska utvisas från Sverige när hon har sin familj här. Låt henne stanna här och leva bra sin sista tid.

Sitter ute i på lunch lite för att få lite frisk luft. Regn på sture idag, det är dock inte så kul :(

Blir så glad när håret gör som jag vill! Tvättade det och föna som vanligt. Men denna gången använde jag lite andra produkter än vanligt.

Efter tvätten la jag i:
Repair Rescue Sealed Ends från BC Schwarzkopf blandat med några droppar Miracle oil från BC Schwarzkopf.
Några pump Extra Body Daily Boost rootlift från Paul Mitchell.
Slutligen en klick Curl Up från KMS.

Sen fönade jag det 80% torrt för tycker inte om att sova med blött hår och för att rootliften ska aktiveras. Sen sov jag på det och då kommer mina lockar fram. Lite toupering och hårspray.

Klart! :)

Visst är det underbart? Att man kan sova sig snygg. Sömn och vatten, två gratisprodukter som gör gott för din kropp.

Så mina vänner. Dags för mig att bli lite vacker!
Godnatt!

Vem är bättre exempel på frisyrvariation än Rihanna?
Alla färger, alla längder. Idag är det bara att välja och det är väl det som ändå är det unika med 2000-talet.
Vilken är din favorit?

En och en annan bild från helgens festligheter!
 
Resten av bilderna går tyvärr inte att visas.
Det var iaf jätte trevligt i lördags och vi hoppas såklart på många fler fester.

Vinterinspiration
För första gången i mitt liv längtar jag till vintern. Mycket för dessa kläder. Men mest för att jag har köpt världens snyggaste jacka. Som kommer komma upp när jag ska inviga den. Säger bara.. Parajumpers.
Just därför längtar jag lite tills snön faller och min vinterjacka får invigas.
Efter helgens bravader behöver mitt hår riktigt vård!
Matrix Biolage-serie är väldigt vårande. Det är i huvudsak det den gör. Så vill man ha schampo och balsam som ger en viss effekt såsom volym ska man gå på deras andra serier.
Jag har ett väldigt torrt och för tillfället slitet hår. (Jag ska fixa håret nästa vecka!) Därför ska jag idag använda precis denna kombinationen. Schampo och inpackning är fuktgivande och balsamet är reparerande. Schampo och balsam är silicon- och parabenfria för den som tycker om det eller är överkänslig mot sånt. Jag bryr mig inte så mycket, för som jag brukar säga : Tar dom bort silikon eller parabener måste dom i många fall ersätta det med något. Vad har dom då tillsatt? Viktigt att man tar ställning till sånt och bestämma sig om vad som är viktigt för en själv.

I Matrix Biolage-serie säger dom iallafall att man inte behöver ha balsam om man haft inpackning och vice versa. Men jag tar alltid balsam efter inpackning och använder inpackning varje gång jag tvättar håret. Mest för att jag tror att jag är yrkesskadad.
Serien är inte en nertyngande serie.
Har redan tvättat håret en gång med dessa. Helt fantastiska måste jag säga. Och jag var skeptiskt, mycket skeptiskt till denna serien från början. Glatt överraskad!
Har äntligen fått iordning efter festen. Har även fått enormt stor hjälp av Jonathan med att städa och storhandla. Karlar, dom är bra och ha ibland. Haha. Ville mest visa att det stora fönstret börjar se bra ut. Fick ljusstakar och en orkidé som inflyttningspresenter. Två saker som definitivt givit lägenheten ett lyft!
Jättefina ljusstakar!
Nu är jag ute efter min golvljusstake. Och jag tror jag hittat den på blocket. Om dom inte redan är sålda. Hoppas, hoppas!
Som sagt vilken helg,  jag känner mig lycklig över att denna måndag är här.
Ni har redan fått läsa och se hur helgen varit för mig, både ris och ros.
Jag är glad att det är måndag och någon bild sen helgen komer komma upp ikväll.
Har precis vaknat upp ur koman så ska bara återhämta mig.
Lite små smakbitar från festen igår..

Stackars Malin fick migrän och bad mig komma in. Visst fan är man lite trött men det får ju gå. Vet själv hur jävligt det är att ha migrän..

Vilken kväll det var igår ändå! Riktigt lycktat! Tack till alla som kom till inflyttningfesten. Haha. som sagt så träffade jag ju Joe Jonas på McD. Det var lite oväntat. Jävla bild jag fick till med. Ser helt loj ut. Men kul var det verkligen!

Ser inte fram emot när man kommer hem sen. Hoppas killarna ha städat, men dom mådde ju verkligen värst. tur var väl att det var inte så stökigt som jag trodde, även om något glas gick sönder och det spilldes lite härochvar i lägenheten.

Vilken kväll...
Vilken kväll.

Träffade precis på Joe Jonas efter en hård kväll. Han skulle ha donken. Antagligen har han med haft en hård kväll! :)

Sitter här på någon klubb och bara glor lite på folk mest för att jag är trött i fötterna. Skorna dödar mig!

Det är rätt roligt att kolla på killar som ska dansa med tjejer. Haha.

Ikväll är det inflyttningsfest hos Olivera och Erik. Både jag och Olivera har sparat på ögonmakeupen, idag kör jag på markerade bryn och röda läppar.

Har laddat ner någon gratis version av photoshop på mobilen. Det var ju jättekul! Har aldrig förstått mig på sånt i annars!

Ja, tänk om man såg ut såhär i verkligheten! ;) haha.

Går förbi Royal Design varje dag. Är helt såld på Karl Lagerfelts design för Orrefors.
Har ju inflyttningsfest ikväll. Den som tar med sig dessa glasen i present får komma!
Eller så får jag önska mig dom i julklapp... eller nått.
Förövrigt steencool kille den där Karl!






Källa:http://www.d-journal.net/category/lifestyle/
http://blog.jonaslindstrom.se/?p=1648
http://www.inspirationoinredning.se/2011/06/orrefors-karl-lagerfeld-sant/

Uppe med tuppen (nästan). Några timmars jobb som väntar. Egenligen är jag ganska rastlös just nu för jag väntar på att jag ska börja gå mot tåget påväg till jobbet. Brukar vara rätt härligt att jobba lördagar faktiskt..

Sen ska jag komma hem och fixa mig inför inflyttningfesten! Oh så roligt det kommer bli! Jag ska vara snyggast på stället. Så det så!

Jag ska fixa Malins hår i eftermiddag med så då får ni en liten titt då med! Ha en härlig lördagsmorgon nu! :)

Just nu är vi helt sålda på rakfönat hår! Så fräscht!
Det som är viktigt att tänka på är att ha en bra fön och en bra rundborste..
Sen är det såklart prdoktuterna. Vi har plockat ut våra favoriter som idag kommer från TIGIs Catwalk-serie.
Man ska som vanligt ha sina vårdande produkter i för att man inte ska slita på håret och behålla fukten såsom leave-in-inpackningar. 
Ta ett pump Sleek Mystique Blow out balm. Föna rakt. Du får glansen och en helt fantastiskt yta.
När du har fönat så tar du en klick i torrt hår och fortsätter att föna så att du får ner frissighet.
Spraya med Look-lock Hairspray. En fuktavstötande torr låsningsspray som ger en jättefin glansig yta. Din raka föning håller verkligen. Helt klart värt att prova..
Olivera har varit försökskanin som är självlockig i sig själv. Hållbarhet : perfekt!
Att dom ställer upp på gruppbild är otroligt!
Från vänster är det Jakob, Jonathan och Erik.

Jakob har jag plattat håret på sen dragit det mesta bakåt med American Crew Tea Tree Firm Hold Styling Cream och avslutat med OSIS Session Finish spray.

Jonathan har också plattats lite sen har jag rufsat med Maria Nilas Creator Fix. Dragit ner håret på sidorna och ställt det på huvudet uppåt.
Erik har E+45 Extreme och

Ett passande shampoo, balsam samt inpackning för dom som har ett ostyrigt och frissigt hår. Ger bra glans och är mycket utredande.

Dessa produkter står i min dusch just nu och jag kan säga att jag är imponerad av resultatet. skulle rekomendera Deep smoothing från Matrix Biolage till lite mer tjocka hår då det tynger ganska bra. Du rengör håret på ett varsamt sätt. Biolage serien ger mycket vård, samtidigt som den är färgbevarande. Jag har aldrig varit med om ett så fantastiskt balsam, utredande och det känns nästan som du gjort en inpackning.

Ni med ostyriga hår, TESTA!

Sen ikväll kommer jag och Malin publicera veckans produkt! Denna veckans inspireras vi av fönat hår med en fin och glansig yta. Är hemma vid 8 ikväll, så håll utkik! :)

Nu är det äntligen fredag! Brownie och cola från 7eleven. Det bästa!

När man tror att det är lördag och man ska vara ledig imon, då blir man inte så glad!

Så det är fredag och en vanligt lång arbetsdag. Vi får väl se vad för skoj den kan erbjuda! :)

Vi ska nog hitta något kul att läsa! :)

Star Wars-kvällen är i full gång här hemma. Öronpropparna räddar mig inatt så jag kan sova :) tur det!

Det går sakta men säkert framåt! 
Det är ju fortfarande lite tomt, men men gardiner ser det ju lite mer inbott ut. Härligt!
Tänk er rent runtomkring sen en annan snygg matta och en silvrig golvljusstake!
Klockrent hade det vatt ju. Kommer dock inte kunna fixa den innan festen, men som sagt, det kommer!
Matsalen just nu. Mycket grejer överallt.. jaja..
Gardiner från Textilboden.

Första inlägget på Blogg.se!

Kom hem från jobbet idag med en fläta Olivera gjort på mig. En så kallad "femfläta" eller vad man vill kalla det. Älskar flätor i alla former och så passar det alltid med en fläta vilket tillfället är, stor som liten. Har försökt att ta några bra bilder med får skylla på kameran och kanske lite på mig också.
Flätor är ju allt knepiga att göra och särskillt på sig själv. Det krävs övning och jag ska allt öva mig fram till att klara en så kallad "femfläta" alldeles själv.

Nu har jag och Malin flyttat vår blogg hit istället. Mest för att appen är så jävla bra! Hoppas ni kommer gilla vår blogg. Samma bra skit som förut fast ännu bättre! 

Är ni intresserade av våra gamla inlägg för att kanske få ett hum över vilka vi är så finns vi på http://epicsthlm.blogspot.com. Men som sagt. Det är här det kommer hända från och med nu!

Slutar snart jobbet och då kommer jag hem till en lägenhet där två Star Wars nördar nördar sig. Jag ska pyssla med mina gardiner och städning inför helgen. Sen kommer jag såklart fortsätta och kolla in vad som händer här på denna sidan och uppdatera vidare!

Så vi ses snart igen!