Varför kostar hårprodukter så mycket hos frisören?

0kommentarer



Del två i frågor man ofta får som frisör. Igår tog jag upp varför det kostar så mycket att klippa sig. För att komma till det inlägget klicka här.



Först och främst ska man ta upp att koncentrationen i dom olika flaskorna varierar mycket. I ett frisörschampo ska du tillsätta ditt eget vatten igenom att ha håret väldigt blött när du ska lägga i schampot. I flaskorna i mataffären är halten vatten mycket högre, därav att det löddar så mycket bättre än frisörschampo. Frisörflaskan kommer därför hålla dig längre.

Frisörer är experter på hårprodukter. Därför har vi ingen mat i salongen. På ICA har inte personalen kunskap om vad du ska ha, därför kan du förlora mycket pengar pga felköp. Frisören ger dig rätt råd, har bredare sortiment och har bättre produktern kvalitetsmässigt.

En annan stor orsak till varför frisörprodukter är dyrare är för att frisörmärkena kan utveckla produkterna mer eftersom dom får in mer pengar på sina produkter. Pengarna du lägger på ett dyrare schampo går till forskning som gör att dom tar fram det absolut bästa från olika ingredienser.
Ska förklara nedan för att göra det enklare.

Ex. Bambu
ICAs märken tar hela bambun som ingrediens och tycker ner i flaskan med massor med vatten. Hela bambun är kanske inte bra för håret, men eftersom det är ett billigare schampo har man inte råd att plocka ut dom bästa delarna. Vilket resulterar i mycket onödiga utfyllingsingredienser.

Ett frisörmärke kan eftersom det tar högre priser plocka ut det viktiga från bambun, dom delar som verkligen är bra för håret. Då finns det plats för mer bra ingredienser såsom vitaminer, proteiner som är bra för håret.

Det är upp till dig. I längden tjänar du på bra lite dyrare produkter. Även i frisörmärken finns det lite mer budgetprodukter, eller inte varför inte hålla utkik efter kampanjer som många frisörer har?

Kommentera

Publiceras ej