Varför kostar en klippning så mycket?

0kommentarer

Jag tänkte ta upp två saker som kunder ofta frågar mig och som jag då kom att tänka på var värt att diskutera när jag läste denna artikel. Idag tar vi del ett, del två får ni imorgon! :)

"Man kan ställa sig frågan om man skulle lämna in sin bil till en verkstad som låg fem till åtta gånger lägre i pris än en märkesverkstad."

När man gick frisörskolan så pratade man mycket om detta med priser. Först och främst ska man vara stolt över sitt yrke och inse att man faktiskt utför ett hantverk. Sen ska man tänka på detta som heter ekonomi. För att göra det enkelt så ska man som frisör räkna att kunna få in 600kr/timmen för att man ska gå runt PLUS få en lön och det är där det ibland blir fel. Kunder är inte medveta om hur mycket skatter och hur mycket det finns att betala. Det är tyvärr inte bara en sax och en kam som man behöver. Tyvärr går inte dom där 300 kronorna, som kanske din klippning kostar, rakt ner i fickan.

Så med enkel matematik betyder det att det kan kosta 600kr att klippa sig om du får sitta där en timme. Men förhoppningsvis har du då fått en riktig huvudmassage, inpackning, teknisk korrekt klippning, proffsig föning/styling och en trevlig avslappnande stund.
Så om du får en klippning på 10 minuter skulle den kosta 100kr. Men du betalar 150. Egentligen är det ett överpris för 10minuters jobb. Det kan kanske vara värt att få bra valuta för dina minuter i frisörstolen. För ingen gör en bra klippning på 10 minuter. Tyvärr..

En bra salong går på utbildningar, inspirationskvällar och visnigar för att kunna ge dig något nytt, något kul, något att se fram emot när du kommer nästa gång. Det är för våra kunder vi gör detta och för att vi brinner för vårt yrke. En salong som detta exempel är en etablerat salong med fast kundkrets och bra rykte. En salong är ett företagande. Man måste tänka långsiktigt för att lyckas!

Det viktigaste är att du är nöjd med din salong och du känner att du får ut det du vill av ditt besök.
Kanske passar 10 minuter dig? Kanske 60 minuter eller 45minuter?

Kommentera

Publiceras ej