Varför inte Ricinolja?

0kommentarer



Har du också hört om att du kan få längre och tjockare hår av Ricinolja?
Viktigt att veta är att det finns inga dokumenterade och vetenskapliga forskningar på detta. Om Rincinolja hade haft denna versamma effekt på hårväxt, anser jag, att det hade kommit fram för länge sen då hårväxt i urminnes tider står för skönhet (för kvinnor) och manlighet (för män).

Jag har läst på nätet och även pratat med folk som är mediciniskt utbildade. Ricinolja är i första hand ett laxeringsmedel och ska användas vid förstoppning. Det är en extremt fet olja och kan vara svår att tvätta ur med vanligt schampo, därför tror jag att många som använder sig av balsametoden kan använda detta då balsam kan lösa upp den feta ricinoljan. Fett löser fett - lika löser lika.

Men varför har det blivit en stor pratbubbla om det?
Någon bloggare har testat och antagligen fått betalt för att tala gott om produkten (vilket dom oftast får). Sen är det ju såhär att en olja lägger sig som en hinna på håret som man skulle kalla för en skyddande hinna. Egentligen växer inte håret mer, utan upplevs längre för att stråna inte går av lika lätt. Ett känsligt hår går av snabbare och blir slitet mycket snabbare. Lägger man då på en skyddande hinna står stråna emot sliitage på ett annat sätt. Vips, du har ett friskare hår som upplevs längre och tjockare.

Var alltid skeptisk till sånthär. Tänk om ricinolja hade haft denna effekten på håret, då hade inte håravfall varit ett problem och alla hade haft hår ner till marken. Tänk på vad du har för gener, vissa människor kan inte få långt hår och det beror på hårets växtcykel. Du kan påverka den till viss mån, men om ett strå ska trilla av efter två år kan det inte sitta fast i sex, hur du än gör! Rubba inte naturens gång. Eller åtminstonde vänta tills det kommer något med riktig fakta bakom.

♥ Olivera

Kommentera

Publiceras ej