Hårinspiration: höst!

0kommentarer

Dags för klippning? Dags för ny frisyr?
Jag har samlat mina egna höstfavoriter! Och även uppfyllt några.
Jag har färgat mitt hår rött och jag älskar fiskbensflätor!


Futuristisk blondin

Varför? En isblond nyans ger ditt ljusa hår en modernare look.

För vem?
Eftersom en blondering sliter på håret är det bra om ditt hår har en bra grundkvalitet. Det är givetvis enklast om du utgår från en ljusare grundfärg för då slipper du också utväxt.

Så fixar du den:
Ta inga risker själv, utan besök en salong som hjälper dig. Hår är skört och ibland kan det krävas flera avfärgnings- och färgningstillfällen för att få till den isiga nyansen. Om du redan är tillrckligt ljusblond kan du göra ditt eget hår mer platinatonat genom att regelbundet använda silverschampo.


Röda nyanser

Varför? Hösten 2011 är de rödhåriga de nya bombnedslagen.

För vem? Du som är naturligt blek eller har kalla färger passar extra bra i rött hår.

Så fixar du den: Den röda färgen är svår att få till själv, så gå till en salong och få professionell hjälp. Röd färg släpper väldigt fort så det är viktigt att du frågar efter egna färgbomber så du kan underhålla din färg tills utväxten kommer.


Stram svans

Varför? Med några enkla trick förvandlar du en vanlig hästsvans till en polerad partyfrisyr.

För vem? För dig med axellångt hår eller längre, särskilt om du har naturligt rakt hår.

Så fixar du den: Föna nytvättat hår medan du kammar det rakt med en platt paddelborste. Dra en plattång genom längderna. Gnugga in en klick glanskräm i handflatorna och klappa över håret. Kamma sedan upp det i en tajt hästsvans och fäst med ett gummiband. Ta en hårslinga och vira utanpå gummibandet och fäst med en nål.


Retroglam

Varför? Retroinspirerade uppsättningar med en modern touch känns helt rätt denna säsong. Inspireras av stilikoner som Grace Kelly och Brigitte Bardot.

För vem? Frisyren passar perfekt till fest, speciellt för dig med tunnare, skandinaviskt hår som vill få mer volym.

Så fixar du den: Tupera håret överst på hjässan med en liten pinnkam och renkamma sedan ytan så att inga lösa hårstrån sticker ut. För sedan bak håret från båda sidorna och sätt upp det i en halvuppsättning med hårnålar.



image description
Fiskbensfläta

Varför? Slarviga flätor syntes på flera av höstens catwalks. Bohemchict, grunge eller sofistikerat bestämmer du själv beroende på hur hårt du flätar.

För vem? Dig som vill klä ner en uppklädd outfit, sportar mycket eller bara har en dålig hårdag. Det passar till det mesta.

Så fixar du den: Dela upp håret i två lika stora tofsar. Ta en smal slinga från den ena tofsen och lyft över slingan till den andra tofsen. Gör likadant med en slinga från andra sidan och fortsätt tills du har en hel fläta. Det vill säga flytta hela tiden över smala slingor till motsatt tofs. Lägg fram flätan över axeln och fäst med en snodd. Rufsa till flätan lite med fingrarna för en avslappnad effekt.

Inspiration och fler tips hittar ni på aftonbladet.
Källa http://www.aftonbladet.se/sofismode/salongen/article13611762.ab

/ Olivera

Kommentera

Publiceras ej